Gedenkboom

Gedenkboom
Gedenkboom
Gedenkboom
Gedenkboom
Gedenkboom

Kunstenaar: Karola (Karolina Frederike) Pezzaro (1955)
Straatnaam: Walstein 99, Begraafplaats Elzenhof
  Frankrijk
Materiaal: Aluminium, Boom, Glas
Jaar van plaatsing: 2012

Omschrijving:

Heggen omarmen een besloten gebied. In het ene deel, het rechthoekige liggen de graven. Het andere, het ronde deel is bestemd voor ritueel en reflectie. De plattegrond van de heggen is een abstractie van een foetus. In het midden van de cirkel staat een boom, de Honingboom (Sophora Japonica).

Rondom de boom staat een organisch gevormd hekwerkje. In het hekwerkje lichten glazen boletjes op. Er bewegen vleugelachtige vormen. het hekwerkje is niet gesloten, het is een open cirkel. In de opening staat een zilverkleurig krukje.

Het hekwerkje verwijst naar het leven, naar groei. De glazen bolletjes gaan over ongrijpbaarheid, kwetsbaarheid, sterrenpuntjes aan de nachtelijke hemel. In de opgehangen veder- en vleugelvormen of ovalen kan een tekst gegraveerd worden. Het krukje kan gebruikt worden om bijvoorbeeld een bloem neer te leggen of voor een kind om op te zitten.

Het kunstwerk is geplaatst in september 2012 en tot stand gekomen op verzoek van twee raadsleden , ondersteund door de afdeling groen van de gemeente, de begraafplaats Elzenhof en de Adviescie BK.
 

Plattegrond:

volgend kunstwerk
vorig kunstwerk
overzicht kunstwerken
download als PDF
Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto:

volgende foto
vorige foto

Vraag of Contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens